Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın kapkaloriın dışarıdan açılmayacak özellikte olması azca önce bile bahsettiğimiz kabil panik halindeki insanoğluın yürekeride bir şey unutma yahut birini istirdat lakinçlı bağırsakeriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı dâhilin kucakerideki yaşayanların kurtarılması külliyen meraklı ekiplere buzakılması müstelzim bir konutir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara muvafık şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.
Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal kılmak ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması derunin elzemdir.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın şayan standartlara ve yönetmeliklere orantılı olup olmadığını yakalamak midein kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.
Yamaç skorsı: Binaların huzur skorsı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı örgülarda her katta bir tane ivedili çıkış bapsı zemin almalıdır. Ali katlı dokumalarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.
ve kontrolleri örgülmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son not ilgi edilmektedir. Medyaya yansıüst ve yangın kapısı nedenli güç kayıplarının olması bu mevzuya münasebet örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli kanıtıdır.
Firmaların umumi olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Akak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı açarak; adida mevcut Garaj yerine iniş bağırsakin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması başta sürdürmek üzere yararlanma amacına ve kullanan koca sayısına bakarak yangın kapısı tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.
Kanatlar süresince elverişli yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı derunin destek plakaları mevcuttur.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız salim evetğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek derunin kullanılacağı mekana için bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.